Belek, Een paradijs voor golfers

Belek, een klein plaatsje aan de Turkse Riviera, is een populaire bestemming voor liefhebbers van resort-vakanties. De luxe-hotels en parelwitte stranden zijn perfect geschikt voor een vakantie vol zonnebaden en genieten, maar voor mensen die van golf houden, heeft Belek nog een leuk extraatje in zijn mars. Belek staat namelijk bekend als iin van de top bestemmingen voor golfers in Turkije en ver daarbuiten. Er zijn resorts en hotels die zich specialiseren in golf en enkele prachtige golfbanen aanbieden aan hun klanten. Deze behoren tot de absolute wereldtop. In 2012 werden de finales van de Turkish Airlines World Golf Cup gespeeld in Belek.

Dat Belek een uitstekende bestemming is voor golfers, merk je aan het toenemende aantal golfclubs in de stad. Je hoeft maar even op Google Maps Belek op te zoeken en je ziet meteen wat de deze stad zo speciaal maakt: tussen het centrum van Belek en de kust bevindt zich een uitgebreide strook groen, iets wat je in niet veel andere steden in de streek ziet. Deze prachtige natuurgebieden behoren toe aan de vele golfclubs van Belek en worden vaak uitstekend onderhouden. Je hoeft geen expert te zijn om te merken dat de golfbanen van Belek de trots van de stad zijn.

Ook voor mensen die geen grote liefhebbers van de sport zijn, kan Belek een uitstekende bestemming voor een mooie vakantie zijn. Je hebt er immers prachtige stranden en een groot aantal vijfsterrenhotels die hun uiterste best zullen doen om ook de niet-golfers tot in het uiterste te verwennen.